Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!

Marinades

Marinades gebruik je om wat extra smaak toe te voegen aan vlees, vis of groenten. Bovendien maak je een geheel van je gerecht. Ben je op zoek naar marinades van de beste kwaliteit? Dan ben je bij Natural Spices aan het juiste adres - van marinades voor kip, spareribs, garnalen, biefstuk en nog veel meer.

Marinades

Marinades voor een intense smaakbeleving

Marinades gebruik je om wat extra smaak toe te voegen aan vlees, vis of groenten. Ook maak je de voedingsmiddelen met behulp hiervan wat malser. Marineren is een kooktechniek die ervoor zorgt dat de aroma’s helemaal in de voeding trekken. Afhankelijk van wat je precies bereidt, laat je de marinades enkele minuten tot zelfs een aantal dagen hun werk doen. Uiteraard geldt dat des te langer je het mengsel in de bestanddelen laat trekken, des te meer ze de smaak ervan overnemen.

De basisingrediënten van marinades

Marinades zijn in de meeste gevallen enigszins zure vloeistoffen. De precieze samenstelling ervan hangt af van welk product je wilt marineren. Marinades zijn meestal op oliebasis, maar op waterbasis is ook mogelijk. Behalve uit olie of water bestaan marinades uit een zuur en smaakmakers. Onder een zuur wordt bijvoorbeeld citroen, wijn of azijn verstaan. Ook yoghurt en karnemelk hebben hun effect bewezen en worden vooral in de Indiase keuken veelvuldig gebruikt. Smaakmakers kunnen de meest uiteenlopende kruiden en specerijen zijn. Het zuur is verantwoordelijk voor het malser maken van een stukje vlees. Dat betekent dus ook dat des te taaier een stuk vlees is –denk bijvoorbeeld aan entrecôte-, des te langer je de marinades hun werk moet laten doen.

Verschillende soorten marinades online te bestellen

Bij Natural Spices kan je zowel marinades op oliebasis, op waterbasis als droge varianten online kopen. Die laatsten worden ook wel ‘scrub’ genoemd omdat je deze soorten letterlijk in het te bereiden product moet wrijven. De scrubs zijn op vlees en vis toepasbaar. Ben je vegetarisch, dan bestaat er de mogelijkheid om diverse vegetarische marinades te bestellen. Zo geef je tofu de meest verrassende smaken. Snijd de tofu altijd eerst in blokjes, zodat de smaakmaker nog sneller en effectiever zijn werk kan doen. De marinades zijn in verschillende verpakkingsgrootten te bestellen.