Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
Droge marinades

Droge marinades voor de ultieme smaakoverdracht

Droge marinades zijn niet alleen ideaal om een stukje vlees van een heerlijke smaak te voorzien, ze geven het ook nog eens een lekker knapperig korstje. Droge marinades worden ook wel ‘dry rub’ of ‘scrub’ genoemd, omdat je ze letterlijk in het te bereiden product moet wrijven. Je kunt ze gebruiken voor zowel vlees als vis, maar ook voor vleesvervangers zoals tofu. Dry rubs zijn oorspronkelijk in de zuidelijke Verenigde Staten ontstaan, maar de afgelopen jaren ook richting Europa overgewaaid. Deze manier van marineren wordt voornamelijk bij grillen en barbecuen toegepast. Het grote voordeel van droge marinades is dat ze erg gelijkmatig over je voedingsmiddelen te verdelen zijn.

Droge marinades online bestellen

Bij Natural Spices kun je diverse scrubs online kopen. Het kopen van droge marinades is nog nooit zo makkelijk geweest. Wanneer je deze op werkdagen vóór 13.00 bestelt, heb je ze de volgende dag in huis. Uiteraard kun je de kruidenmixen in verschillende verpakkingsgrootten bestellen, al naargelang hoe vaak je ze gebruikt in je keuken.

Hoe ga je te werk?

Zoals de naam al zegt, betekent het werken met droge marinades werken zonder olie of andere natte bestanddelen. Je wrijft het vlees of de vis enkele malen in met de kruiden in poedervorm. Zo trekt de smaak ervan er extra goed in. Droge marinades zijn bij uitstek geschikt voor vlees dat niet erg mals is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een flinke kipfilet. Ook voor vlees dat snel op een hoge temperatuur wordt bereid, bijvoorbeeld op een grill, zijn droge marinades erg goed te gebruiken. Ze geven een mooie, donkere kleuring af. Idealiter wrijf je het kruidenmengsel al enkele uren voor het bereiden in het product. Het voordeel van het gebruik van scrubs is dat deze de structuur en daarmee originele smaak van het vlees zelf niet veranderen. Zo blijf je deze dus nog duidelijk proeven.