Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
Natuurdarmen

Natuurdarmen: de voordelen op een rijtje

Natuurdarmen werden al talloze eeuwen geleden gebruikt bij het maken van worsten. Ze zijn dus al tijdenlang een belangrijk verpakkingsproduct. Dat ze tegenwoordig nog zeer regelmatig toegepast worden, is dan ook niet zonder reden. De kwaliteit van een product wordt grotendeels bepaald door het omhulsel. Natuurdarmen komen van slachtdieren en zijn daarmee dus een onvervalst natuurproduct. Ze zijn in tegenstelling tot hun kunstmatige tegenhangers dan ook eetbaar en zelfs licht verteerbaar. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de worst een authentieke en ambachtelijke uitstraling krijgt. Iets wat een extra toegevoegde waarde geeft aan voedingsmiddelen. Bij Natural Spices vind je een breed assortiment aan natuurdarmen die je eenvoudig en snel online kunt kopen.

Rund, varken en schaap

Natuurdarmen zorgen voor een intensere smaakbeleving. Tijdens de bereiding van een worst raken de geur en smaak van natuurdarmen vermengd met het product. Bij Natural Spices kun je darmen van zowel rund, varken als schaap kopen. Schapendarmen worden ook wel schapensnaren genoemd. Het bekendste voorbeeld van het gebruik van schapendarmen is de knakworst. Het velletje dat daaromheen zit is dunner dan andere natuurdarmen. Omdat ze geschikt zijn voor smalle worst, worden schapendarmen ook wel knakworstdarmen genoemd. Om het je wat makkelijker te maken, kun je ervoor kiezen om natuurdarmen ook opgestroopt te kopen. Ze worden dan op een soort tube aangeleverd, waardoor je er makkelijker mee aan het werk kan.

De mogelijkheden

Behalve dat je bij ons verschillende soorten natuurdarmen van diverse dieren kunt kopen, bestaan er nog meer keuzemogelijkheden. De eerste betreft de lengte. Wanneer je online natuurdarmen wilt kopen, vind je in het overzicht op onze website steeds wat de lengte en het kaliber van de verschillende soorten zijn. De lengte kun je zelf kiezen, het kaliber is voor een bepaald type worst steeds hetzelfde. Het kaliber geeft de doorsnee van de worst aan en staat voor de doorsnee van een worst in millimeters. Alle natuurdarmen die je bij Natural Spices kunt bestellen, zijn uiteraard zorgvuldig schoongemaakt en geprepareerd. Ze dienen koel en donker bewaard te worden en hebben een maximale houdbaarheid van een half jaar.