Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!

Touw voor ambachtelijke rollades

Een touw van katoen zorgt ervoor dat je de door jou gemaakte rollades en worsten efficiënt kunt afbinden. Touw voor rollade wordt ook wel braad-, slagers- of bindtouw genoemd. De toepassingsmogelijkheden houden echter niet op bij alleen vlees en worst. Ook voor het bijeen binden van gevogelte, groente (bijvoorbeeld asperges) of een bosje kruiden leent het zich prima. Handig voor als je bijvoorbeeld een verse soep maakt. Bij Natural Spices kun je diverse soorten touw voor rollade en worst in verschillende kleuren, diktes en lengtes online bestellen.

Rolladetouw / Worsttouw

Touw van volledig natuurlijk materiaal

De verschillende soorten touw voor rollade en worst die je hier online kunt kopen, zijn allen vervaardigd van honderd procent katoen. Katoen heeft diverse eigenschappen die het erg prettig maken om met dit materiaal te werken. Zo geeft het namelijk geen kleur af. En dat betekent geen taferelen à la Bridget Jones, die haar gasten tijdens de kerstmaaltijd noodgedwongen blauwe soep serveerde vanwege diezelfde kleur van het touwtje. Ook geeft katoen geen geur af en is het bestand tegen hoge temperaturen. Deze maken het product geheel voedselveilig. Omdat het een honderd procent natuurproduct is, betekent dit ook dat het touw nog eens milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is.

De verschillende varianten

Het touw voor rollade en worsten is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De varianten die twee kleuren hebben, maken het je makkelijker om het touw in het voedsel terug te vinden. Het touw dat specifiek voor worsten bedoeld is, is wat vezeliger. Dit komt vanwege de gladde natuur- of kunstdarmen waardoor het touw sneller zou kunnen loslaten. Ook is het mogelijk om bij ons fijn garen online te kopen. De naam zegt het al, dit is een stuk fijner dan de andere soorten. Daardoor is het bij uitstek geschikt voor kleinere stukjes vlees zoals blinde vinken en zacht vlees zoals lamsvlees. Het touw is verkrijgbaar in rollen van verschillende lengtes. Besluit je worst- of rolladetouw bij ons te kopen, dan krijg je de producten op een handig klosje geleverd.