Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
Zoetstoffen

Smaakstoffen om de zintuigen extra mee te prikkelen

Hulpstoffen komen in het dagelijks leven in bijna alle voedingsmiddelen voor. Ze zorgen voor een verbeterde smaak, een aantrekkelijke uitstraling en een langere houdbaarheid. Hulpstoffen zijn in verschillende categorieën op te delen en één daarvan is de categorie smaakstoffen. Dit zijn stoffen die, de naam zegt het al, een bepaalde smaak afgeven aan een voedingsmiddel. Deze smaak kan zowel zoet, zuur, zout als bitter zijn. De meest gebruikte van dit soort additieven zijn zout en suiker, alhoewel er uiteraard nog veel meer varianten bestaan. Bij Natural Spices kun je een breed assortiment online kopen.

Hoe worden smaakstoffen gemaakt?

Smaakstoffen kunnen zowel natuurlijk als kunstmatig zijn. Natuurlijke varianten worden uit dierlijke of plantaardige bronnen verkregen. Enkele voorbeelden hiervan zijn fruit, groente of vlees. Deze voedingsstoffen doorlopen een specifieke procedure van roosteren of verhitten en kunnen zo als smaakstoffen worden gebruikt. De kunstmatige soorten worden met behulp van chemische ingrediënten vervaardigd.

Het verschil tussen smaakstoffen en aroma’s

Aroma’s worden toegevoegd vanwege de smaak- én geurbeleving, maar voornamelijk om de laatstgenoemde. Dankzij een aroma worden je zintuigen extra geprikkeld en dit voegt een belangrijke extra toe aan de algemene ervaring van het voedsel. Een goed afgestemd aroma zorgt ervoor dat je nóg meer zin krijgt om het product te eten en zorgt vervolgens ook in je mond voor een ware smaaksensatie. Er bestaan ook hierin zowel natuurlijke als kunstmatige aroma’s. De natuurlijke varianten van deze smaakstoffen kunnen zowel dierlijk als plantaardig zijn.

Smaakstoffen in poedervorm en vloeibare vorm

Smaakstoffen komen zowel in poeder- als vloeibare vorm voor. Bij Natural Spices kun je een grote variëteit aan smaakstoffen online bestellen. Alle producten zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Het online bestellen van diverse smaakstoffen is een eenvoudig en snel proces. Je hebt de additieven binnen afzienbare tijd in huis.