Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!

Duurzaamheid

Biologische kruiden en specerijen 

Onze biologische kruiden en specerijen kopen we dichtbij de oorsprong in. Duurzaam geproduceerd voor mens én milieu. Alleen zo kunnen we het beste garanderen - voor iedereen van boerderij tot bord.

Wij gebruiken geen pesticiden of andere chemische middelen. Tel hier nog eens de aandacht van de teler - voor plant en grond - boven op. Zo zorgen wij ervoor dat de kruiden en specerijen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen ontwikkelen. Nog smaakvoller. Nog gezonder. Nog lekkerder. Dat proef je!

Skal gecertificeerd

Al onze biologische kruiden en specerijen zijn Skal gecertificeerd. Dit betekent dat de onafhankelijke stichting Skal toezicht houdt op de biologische keten en controleert of de productie voldoet aan de biologische EU-verordening.

Gezond voedsel, en dus natuurlijke kruiden en specerijen, dragen bij aan een gezonde, weloverwogen levensstijl. Iets dat steeds belangrijker is geworden in Nederland. De vraag naar duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen in ons land is om die reden sterk toegenomen. Stichting Skal Biocontrole is, namens het Ministerie van Landbouw, Natuur en Organisatie, in het leven geroepen om de enorme vraag en aanbod van duurzaam geproduceerde voeding te controleren. Pas wanneer er aan de regelgeving en toetsing wordt voldaan, mag een bedrijf het biologisch certificaat en keurmerk gebruiken. Met het Skal keurmerk weet je dus zeker dat biologische producten ook écht biologisch zijn.

Wij kijken verder dan alleen het product 

Met onze kruiden en specerijen willen we voeding zo natuurlijk mogelijk maken. En het leven gezonder. Dat gaat verder dan alleen het product. Ook de verpakking heeft hierop een enorme invloed. Waar mogelijk gebruiken wij natuurlijke materialen zoals gerecycled karton en kurk. Dit vind je onder andere terug bij onze basics en onze kruidenmixen voor thuis. Verder gebruiken wij zo klein mogelijke verpakkingen, die zo min mogelijk ruimte in beslag nemen tijdens transport.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De vraag hoe wij nog duurzamer, eerlijker en natuurlijker kunnen opereren is speerpunt binnen ons bedrijf. Elke dag! We onderzoeken nieuwe mogelijkheden om groener te produceren. We zetten ons in voor eerlijke arbeidskansen, leefbaar inkomen en veilige werkomstandigheden voor de telers van onze kruiden en specerijen. En we stellen kritische vragen aan onze leveranciers. Ook zijn wij aan gesloten bij de Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging en de ESA, de European Spice Association om dit, industrie breed, te controleren en waarborgen.