Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
Paneermeel

Overige hulpstoffen voor in de keuken

Hulpstoffen, oftewel additieven, verbeteren de eigenschappen van je voedingsmiddelen. Dit doen ze bijvoorbeeld door hun houdbaarheid te verlengen, hun kleurbehoud te bewerkstelligen of hun smaak te versterken. Er bestaan verschillende categorieën hulpstoffen. Degene die onder geen van die categorieën kan worden ondergebracht, noemen we overige hulpstoffen en vind je hier. Zo biedt Natural Spices een compleet aanbod van hulpstoffen die jij eenvoudig online kunt bestellen.

Overige hulpstoffen met een zoete smaak

Suiker is eigenlijk geen hulpstof maar een natuurlijk voedingsmiddel. Echter zijn zijn eigenschappen dusdanig, dat we hem ook onder deze categorie kunnen onderbrengen. Andere zoetmakers die je hier online kunt kopen zijn dextrose en glucosesiroop. Dextrose staat ook wel bekend als druivensuiker. De naam werpt wat verwarring op betreft de afkomst van het product. Het is namelijk niet afkomstig van druiven maar van zetmeel. Glucosesiroop is een oplossing van druivensuiker. Net zoals voor suiker geldt, heeft een normaal gebruik van zoetstoffen geen impact op je gezondheid.

Zoete additieven en calorieën

Dextrose en glucosesiroop zijn allebei zoete overige hulpstoffen die per gram dezelfde hoeveelheid calorieën als suiker bevatten. Echter zijn deze zoetstoffen zoveel maal sterker geconcentreerd dat er veel minder voor nodig is dan suiker om dezelfde mate van zoetheid te bewerkstelligen. Op de website van de Europese Commissie kun je terugvinden wat het maximaal toegestane gebruik van deze overige hulpstoffen is.

Overige hulpstoffen hartig

Behalve de zoete overige hulpstoffen kun je bij Natural Spices ook producten kopen die je voor de bereiding van hartige voedingsmiddelen kunt gebruiken. Enkele voorbeelden daarvan zijn de verschillende braad- en grillolieën en aardappelpuree. Ook kun je verschillende soorten zout en antiklontermiddel online bestellen. Het laatstgenoemde hulpmiddel wordt gewonnen uit zand. Je kunt het onder andere gebruiken voor sauzen en soepmixen. Uiteraard zijn ook de overige hulpstoffen in verschillende verpakkingsgrootten te bestellen.