Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
Zetmeel

(Paneer)meel: de bindende factor

Meel en paneermeel zijn twee veel gebruikte producten in de categorie bindmiddelen. Bindmiddelen zijn hulpstoffen die ervoor zorgen dat verschillende voedingsmiddelen samen één geheel kunnen vormen. In de Nederlandse en in het algemeen de Westerse keuken gebruikt men hiervoor regelmatig meel. Bij Natural Spices vind je een uitgebreid assortiment meel, zetmeel, paneermeel en batters voor voedingsmiddelen.

Werken met zetmeel

Zetmeel is een stof die je terugvindt in veel graanproducten en aardappels. Zetmeel heeft de natuurlijke eigenschap dat het koolhydraten in het lichaam omzet in glucose. Wil je het gebruiken als bindmiddel, dan moet dit stofje eerst bewerkt worden. In dit proces worden de aardappels vermalen en zo komen de zetmeelkorrels uit de cellen vrij. Deze worden daarna van onder andere de oliën en de eiwitten gescheiden en gedroogd. Aardappelzetmeel en maiszetmeel (maizena) zijn de twee meest gebruikte soorten. De eerstgenoemde heeft een erg hoge bindkracht en een zeer neutrale smaak. Maizena wordt vooral gebruikt bij sauzen. Aardappelzetmeel en maizena roer je in wat melk of water los. Pas dan wordt hun bindende eigenschap geactiveerd.

Werken met paneermeel

Paneermeel ontstaat weer op een geheel andere manier dan zetmeel. Paneermeel is niets anders dan fijngewreven beschuiten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor producten die gebakken of gefrituurd worden. Paneermeel geeft een krokant korstje, wat echter wel een ‘plakmiddel’ nodig heeft om aan het voedingsmiddel te hechten. Hiervoor wordt meestal ei gebruikt. Er bestaat zowel fijn als grof paneermeel. Beide kun je bij Natural Spices online bestellen. Fijn paneermeel wordt na het vermalen ook nog gezeefd. Wees je er wel van bewust dat het gluten bevat en daardoor niet geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie.

Wat zijn batters voor voedingsmiddelen?

Ook kun je bij Natural Spices batters voor voedingsmiddelen kopen. Dit staat voor bindmiddelen waaraan al verschillende smaakmakers zijn toegevoegd. Zo hoef je zelf niet meer na te denken over welke kruiden je zou moeten gebruiken. Een voorbeeld hiervan is het pikante paneermeel dat je hier online kunt bestellen. Aan het paneermeel zijn onder andere peper, chili en ui toegevoegd. Succes gegarandeerd! Uiteraard kun je alle soorten meel, paneermeel en batters die je bij Natural Spices vindt, online in verschillende verpakkingsgrootten bestellen. Geheel naar jouw wens afgestemd.