Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!

Kwaliteit

Grondstoffen

Natural Spices controleert de kwaliteit vanaf de bron: de grondstoffen die we wereldwijd inkopen. We stellen hoge eisen aan onze leveranciers en aan onze medewerkers om strenge kwaliteitsaudits uit te kunnen voeren. Door dit beleid consequent vol te houden, slagen we erin de leveranciers te stimuleren tot een constant hoge kwaliteitsnorm.

RiskPlaza

RiskPlazaRiskplaza is een systeem voor de borging van voedselveiligheid van ingrediënten. De Riskplaza databank bevat informatie over de voedselveiligheidsgevaren van ingrediënten en de mogelijke beheersmaatregelen om deze gevaren te beheersen. Natural Spices is Riskplaza audit+, dit is gericht op de toetsing door een onafhankelijke certificerende instelling op het volledig en aantoonbaar beheersen van de gevaren van ingrediënten.
Vanuit de rol als toezichthouder op de veiligheid van levensmiddelen is de NVWA nauw betrokken bij Riskplaza. Het Riskplaza audit+ systeem is ontwikkeld in overleg met de NVWA. Volgens de NVWA is Riskplaza een goed hulpmiddel bij het inventariseren van de mogelijke gevaren van ingrediënten. Door Riskplaza te gebruiken kan een bedrijf aantonen dat het bekend is met de mogelijke gevaren van de gebruikte ingrediënten. Riskplaza is een door de NVWA goedgekeurd zelfcontrolesysteem.
Het Riskplaza audit+ systeem is ontwikkeld om invulling te geven aan de wettelijk verplichte inkoopverificatie. Natural Spices heeft de Riskplaza audit+ met goed gevolg doorlopen, hierdoor hoeven afnemers van die grondstoffen geen aparte inkoopverificatie meer uit te voeren. Indien afnemers grondstoffen op andere waardes wil laten testen dan de Riskplaza databank bevat, zullen deze kosten voor eigen rekening gelden.
Download het Nederlandse RiskPlaza Audit+ certificaat in PDF

Productieprocessen FSSC22000

FSSC 22000Natural Spices investeert in middelen en mensen om de kwaliteit gedurende het hele productieproces te monitoren en te waarborgen. Jaarlijks vinden bovendien verschillende controles plaats door derden: de overheid, afnemers en certificeringinstellingen.
Natural Spices beschikt over een FSSC 22000:2011 certificering. De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld en dit is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 is een volledig certificatieschema voor een managementsysteem voor voedselveiligheid, dat gebaseerd is op ISO 22000 in combinatie met PAS 220.
Download het FSSC certificaat in PDF
PDF-bestanden kun je openen met Adobe Reader, en kun je hier gratis downloaden.

Biologisch

Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast zijn toepassingen van genetisch gemodificeerde organismen niet toegestaan. Europese wetgeving bepaalt dat een plant, dier of product alleen als "biologisch" op de markt mag worden gebracht wanneer het afkomstig is van gecertificeerde en biologische productie.

Skal

SKALSkal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de bijna 3300 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is.

Natural Spices en Skal

Natural Spices B.V. heeft een Skal certificering voor het biologisch bereiden en verpakken van een aantal enkelvoudige kruiden en specerijen, kruidenmixen, sauzen en marinades. Op aanvraag kunnen wij ook klantspecifieke biologische kruidenmixen, sauzen en marinades ontwikkelen en produceren.

Download het Nederlandse Skal certificaat in PDF
 

Halal

Natural Spices is Halal gecertificeerd. Dit betekent dat zowel de grondstoffen als het productieproces aan alle eisen van Halal voldoen. Een groot deel van ons assortiment kunnen we dan ook Halal leveren. En natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor het ontwikkelen van jouw eigen product, volledig Halal.

Download het Halal certificaat in PDF